Kurti: Srbijanska vojska izvodi vježbe na samo 30 kilometara od granice sa Kosovom

Premijer zemlje Aljbin Kurti rekao je da srpska vojska svoje glavne vojne vježbe izvodi na samo 30 kilometara od granice Kosova.

Prema njegovim riječima, srpski vojnici izvode vježbe sa borbenim dronovima kamikaza.

On je rekao da se ove vježbe odvijaju na samo 3 kilometra od granice sa Crnom Gorom i da ovakvim ponašanjem Srbija pokazuje da je glavni akter destabilizujućih napora na Balkanu.

„Na 30 kilometara od granice Kosova u Pešteru Sandžaka, održava se glavni dan njihove vojne vježbe pod nazivom ‘Vihor 2024’, danas će odraditi vježbe sa borbenim dronovima kamikaza i mjesto gdje će se ove vježbe održavati. do toga je 30 km od granice Kosova, samo 3 km od granice Srbije sa Crnom Gorom. Ovo je i dokaz da je Srbija autoritet, instanca, faktor, glavni akter destabilizujućih napora za region Zapadnog Balkana i da predstavlja prijetnju ne samo našoj Republici, koju ne priznaje, već i bezbjednosti. svih građana našeg regiona. Vježba koja se izvodi u Pešteru u Sandžaku predstavlja prijetnju, a s druge strane predstavlja i najveće zagađenje zraka i tla u Sandžaku”, rekao je on, prenosi Kosova.info.

Go to TOP