Kurti: Srbija igra ulogu male Rusije, republika Srpska igra ulogu male Bjelorusije, Vučić igra ulogu malog Putina a Milan Radoičić Prigožina

“Mali Putin”. Ovako je premijer Kosova Aljbin Kurti nazvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića u današnjem intervjuu za britanski medij The Telegraph.

Britanski medij piše da je “Kurtijeva najveća briga kao lidera Kosova gospodin Vučić, kojeg je opisao kao “malog Putina” zbog bliskog prijateljstva sa ruskim predsednikom”.

On je rekao da “nije iznenađenje” da je Vučić u decembru prošle godine pokazao “divljenje javnosti Ilhamu Alijevu, predsedniku Azerbejdžana”, kada je jermenskim snagama preuzeo sporni region Nagorno-Karabaha, s obzirom na njegovu ambiciju da izvrši invaziju na Kosovo.

„Verujem da sve dok Srbija ne prizna Kosovo, dok Srbija ima 48 isturenih operativnih baza širom naše zemlje i dok je Srbija bliski saveznik Kremlja, treba da ima više kapaciteta sa naše strane i više NATO trupa. – s”, dodao je premijer Kurti.

Dalje je premijer Kurti rekao da “Srbija na balkanu igra ulogu male Rusije, dok republika Srpska igra ulogu male Bjelorusij. Vučić igra ulogu malog Putina a Milan Radoičić koji je vodio terorističku grupu koja je napala Kosovo igra ulogu malog Prigožina, ruski Prigožin je mrtav a srpski Prigožin je živ u uživa na slobodi i zaštićen od strane vlade Srbije i njihovih policijskih snaga”

Go to TOP