Kurti: Prvi put Kosovo ima vladu koja nije vezana za kriminal – samo još da imamo najhrabrije tužioce i sudije

Premijer Kosova Aljbin Kurti govorio je o pravosudnom sistemu na Kosovu, gdje je rekao da po prvi put na Kosovu postoji vlast koja nema veze sa organizovanim kriminalom, prenosi Kosova.info.

U govoru održanom na kraju godine na zabavi koju je organizovao Pokret Vetëvendosje, Kurti je rekao da tužioci treba da budu hrabriji, a sudije vrednije, da će po njemu tada postati “prvaci Evrope”.

„Prvi put Kosovo sada ima vladu bez ikakvih veza sa organizovanim kriminalom i bez straha od toga. Naprotiv, sada je organizovani kriminal, na sjeveru i na jugu, ti koji se plaše vlasti: ili bježe ili se predaju. Eh, samo da su tužioci malo hrabriji, a sudije malo vrednije, mogli bismo od balkanskih šampiona da postanemo šampioni Evrope“, naveo je Kurti.

Kurti je dalje dodao da će se broj vojnika na Kosovu povjećati 2024. godine.

„U sektoru odbrane povjećan je broj vojnika na Kosovu, povjećaće se za 600 novih vojnika 2024. godine, a mnogo više je uloženo u njihovu opremu. Našim vojnicima i oficirima želim srećnu novu godinu, u njihovim malim porodicama, ali i u njihovoj velikoj porodici koja je naša vojska, naša moderna i sposobna KBS. Vojska i policija su garancije ne samo naše državne bezbjednosti, ne samo pravde, već i napretka koji doživljavamo i živimo zajedno”, rekao je on.

Go to TOP