Kurti o hapšenju dva špijuna: OAK i policija rade odličan posao

Premijer Kosova, Aljbin Kurti, visoko je ocijenio rad Kosovske obavještajne agencije i Kosovske policije, rekavši da oni rade odličan posao.

Govoreći u intervjuu za A2CNN Kurti o Srbiji i njenim pokušajima da destabilizuje sjever preko Milana Radoičića, Kurti kaže da oni “žele da rade sa kriminalnim strukturama u nedostatku podrške javnosti”.

„Srbija na Balkanu se ponaša kao mala Rusija, a mala Rusija ima malog Putina, koji je Aleksandar Vučić, ali ima i malog Prigožina, koji je Milan Radoičić. Za razliku od Prigožina, ovaj iz Srbije je slobodan i zaštićen od strane vlasti i učestvuje u izbornoj kampanji za predsjednika Srbije“, naglasio je Kurti.

“Vjerujem da pravda može kasniti, ali će uhvatiti ove ljude. Naša policija i obavještajci rade odličan posao, ponekad čak i pravosuđe i tužilaštvo, ali ova posljednja bi mogla mnogo bolje i mnogo više”, dodao je premijer.

Kurti je dalje rekao kako se Srbi na sjeveru oslobađaju od kriminalnih grupa.

„Sjever nikada nije bio sigurniji, a kriminalci nikada nisu bili u većoj opasnosti. Njihova panika prenosi opasnost za građane i snage sigurnosti. Njih zanima destabilizacija i novi sukobi”, rekao je on.

Go to TOP