Kurti i Redžepi se u Istanbulu sastali sa biznismenima koji posluju u Turskoj i pozvali ih da investiraju na Kosovu

Tokom boravka u Turskoj, odnosno u Istanbulu, premijer Republike Kosovo Aljbin Kurti i zamjenica premijera Emilija Redžepi sinoć se sastali sa privrednicima albanskog porijekla iz različitih sektora koji posluju u Turskoj i pozvali ih da investiraju na Kosovo.

Premijer ih je na zajedničkoj večeri informisao o napretku koji je Kosovo napravilo na ekonomskom planu u poslednje tri godine, ističući dvostruko povjećanje stranih investicija i izvoza, ali i povećanje poreskih prihoda za 2/3, bez promjene fiskalne politike, ali kao rezultat povjećanog povjerenja u institucije. Premijer je takođe istakao povoljan ambijent za investiranje na Kosovu, uključujući jeftinu cijenu struje, profesionalnu radnu snagu, fiskalnu politiku i činjenicu da je Kosovo nedavno dobilo prvi suvereni kreditni rejting od Fitch Rating-a.

Pošto je izrazio zahvalnost za kontinuiran i značajan doprinos naših iseljenika Turskoj, pozvao je predstavnike i vlasnike preduzeća da dođu na Kosovo, istraže mogućnosti koje nudi naša zemlja i investiraju. On je ovaj poziv uputio nudeći im podršku Vlade uz pravnu infrastrukturu i državne mehanizme kako bi investicija bila sigurna i isplativa.

Premijer je zahvalio svim prisutnima na toplom gostoprimstvu i na posvjećenosti i njihovoj značajnoj ulozi u stvaranju mostova saradnje između Kosova i Turske, pored kontinuiranog doprinosa otadžbini kao izgnanika.

Na ovoj večeri, pored premijera i zamjenice premijera Emilije Redžepi bili su i ambasador Kosova u Turskoj Agon Vrenezi, šef kabineta premijera Ljuan Daljipi i poslanik Skupštine Kosova Enis Kervan.

Go to TOP