Kurti i Redžepi primili delegaciju Bošnjaka iz regiona, razgovarali o regionalnoj saradnji, popisu i razvoju ekonomskih integracija

Premijer Kosova Aljbin Kurti i potpredsjednica Vlade za pitanja manjina i ljudska prava Emilije Redžepi ugostili su delegaciju predstavnika regionalnih nacionalnih vijeća Bosne i Hercegovine, Sandžaka, Sjeverne Makedonije i Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, tema razgovora bila je jačanje regionalne saradnje i razvoj ekonomske integracije.

„Centralna tema razgovora bilo je jačanje regionalne saradnje i razvoj ekonomskih integracija. Akcenat je stavljen na jačanje regionalnih kulturnih veza s ciljem unapređenja saradnje između različitih zajednica”, navodi se u saopćenju.

Među pitanjima o kojima smo razgovarali bilo je i pitanje predstojećeg popisa stanovništva, koji će omogućiti bolje razumevanje potreba, zahteva i izazova različitih zajednica na Kosovu.

„Ova inicijativa predstavlja korak napred u izgradnji mostova prijateljstva i jačanju temelja za održivi razvoj Kosova.“

Go to TOP