Kurti i Redžepi održali radnu večeru sa partnerima vladajuće koalicije

Premijer Kosova Aljbin Kurti u pratnji zamenice premijera Emilije Redžepi danas je tokom dana održao radnu večeru sa partnerima vladajuće koalicije i predstavnicima nevećinskih zajednica u Skupštini.

Kurti je istakao važnost zajedničkog donošenja odluka za buduće demokratske procese, uključujući i razgovor o tome koje je vrijeme najpogodnije za predstojeće parlamentarne izbore koji se očekuju uskoro.

“Bilo je važno i podržati stranke nevećinskih zajednica i potvrditi opredijeljenost Vlade i premijera za uspostavljanje i jačanje zastupljenosti zajednica i kontinuiranu podršku za njih konkretnim projektima”, kaže saopštenje Vlade.

U pratnji šefa Vlade bila je zamjenica premijera Emilija Redžepi i šefica poslaničke grupe Vetvendosje.

Sastanku su prisustvovali: ministar regionalnog razvoja Fikrim Damka i ministar za zajednice i povratak, Nenad Rašić, predsedavajući Multietničke parlamentarne grupe Enis Kervan, poslanici Bahrim Šabani, Fidan Jilta, Fridon Lala, Duda Balja, Samra Ilijazi, Bekim Arifi i Erđan Galuši, sa kojima je razgovarao o zakonodavnoj agendi i značaju dinamike usvajanja međunarodnih sporazuma i zakona od posebnog značaja.

Go to TOP