Kurti: Fašističke bande ne mogu ući u gradonačelničke urede

Premijer Kosova Aljbin Kurti govorio je o referendumskom procesu koji se očekuje u sjevernim opštinama u nedelju, 21. aprila.

Kurti je rekao da fašističke bande ne mogu ući u kancelarije gradonačelnika i dodao da ako 50+1 odsto građana glasa za smjenu gradonačelnika, njih više neće biti.

„Ovi predsjednici mogu da napuste svoje kancelarije, ali ne kriminalnim i fašističkim bandama koje zloupotrebljavaju KFOR, novinare i policiju. U kancelariju ulazi po izboru. Nemojte ulaziti u kancelariju sa bombama, granatama i drugim oružjem koje je napalo pripadnike obezbjeđenja i novinare”, rekao je on.

“Po pitanju izbora koji će se održati u četiri sjeverne opštine zemlje, 21. aprila, odnosno u nedjelju ove sedmice, na usluzi im je Centralna izborna komisija, Vlada Kosova. Sa naše strane je volja da se ovo glasanje održi i u opštinama u kojima će 50+1 odsto građana glasati za prestanak mandata načelnicima opština, mi ćemo biti garancija da će se to sprovesti u potpunosti i brzo . A onda idemo na izbore na kojima ćemo mijenjati ove gradonačelnike”, poručio je.

Go to TOP