Kriptovizija bivšeg premijera od aspiracija za mesto “Predsednika” do “ministarstva” virtuelne Vlade

Zastupnik i predsjednik najmanje opozicione partije koja učestvuje u Skupštini Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Ramuš Haradinaj od sna o predsedniku Kosova do dela virtuelne vlade, nakon sastanka sa odborom rekao da je njegova stranka oformila partijske strukture za rješavanje nedavno stvorenih pitanja na Kosovu. A da je premisa da u ovo budu uključene sve opozicione stranke ili Pokret Samoopredeljenje bez njenog predsednika?

Nejasno je zašto bi to radili kada nisu hteli da podrže njegovu inicijativu posete presednice Osmani na inicijativu predsednika ove partije.

“Imali smo ozbiljan razgovor o situaciji u zemlji. “Kurtijeva” vlada ugrožava našu egzistenciju, odnos sa našim saveznicima. Kao prilika u okviru naše demokratije, danas smo razgovarali i o drugim potencijalnim akcijama da se Kurtijeva vlada suoči sa opasnostima koje ona izaziva po zemlju. Mi smo to ispitali i nastavićemo da sarađujemo sa opozicijom, isključujući Srpsku listu partnera(kao što je to bio slučaj u prošloj Haradinajevoj vladi). Stvorili smo naše interne strukture za rješavanje ovog pitanja. Kao opciju razgovarali su i o mogućnosti vlade nacionalnog jedinstva(nešto so lider u susjednoj državi stalno ponavlja iako mu to niko nije tražio) koja uključuje sve političke stranke, uključujući Pokret Samoopredeljenja bez Kurtija do sljedećih izbora. Besmisleno je normalno se ponašati u Skupštini. Neće biti podrške drugih stranaka, biće bojkot”.

Što se tiče posjete Edi Rame, rekao je da je dobro da ga premijer Kurti dočeka:

„Ako premijer Edi Rama dođe, dolazi zbog novih briga. Mislim da je Kurti dobar u zasjedi. Situacija je ozbiljna, mislim da treba sačekati. Situacija je ozbiljna, idemo u izolaciju. Ne usuđujemo se da zatvorimo sva vrata”, tvrdi Haradinaj inače tokom perioda kada je bio na čelu Vlade Kosova bio veoma blizak koalicioni partner sa Srpskom listom i njenim podpredsednikom koji se nalazi na crnim listama SAD i Velike Britanije Milan Radoičićem.

Go to TOP