Kosovsko-turski ekonomski forum – Kurtija i Redžepi dočekao ministar trgovine, govore o povjećanju bilateralnih investicija

Prije početka kosovsko-turskog ekonomskog foruma, premijer Kurti i zamjenica premijera Redžepi se sastali sa turskim ministrom trgovine Omerom Bolatom.

KP saopštava da se na sastanku razgovaralo o “bilateralnim ekonomskim i komercijalnim odnosima i razgovarano o mogućnostima i mogućim koracima za njihovo dalje produbljivanje i povećanje bilateralnih investicija”.

„Ekonomski forum koji se danas održava u Istanbulu i potpisivanje Zajedničke deklaracije o uspostavljanju Zajedničke ekonomske i trgovinske komisije (JETCO), sutra u Ankari između ministra Bolata i ministarke industrije, trgovine i preduzetništva Rozete Hajdari , su neki od konkretnih koraka u tom pogledu.”

U pratnji Kurtija i Redžepi bili su ambasador Kosova u Turskoj Agon Vrenezi, šef kabineta Ljuan Daljipi i zamjenik ministra industrije, trgovine i preduzetništva Mentor Arifaj.

Kurti je zahvalio ministru Bolatu i turskoj državi na gostoprimstvu tokom njegove posjete i kontinuiranoj podršci Kosovu koja je opisala različite faze, od oslobođenja do proglašenja nezavisnosti i povjećanja međunarodnog subjektiviteta Republike Kosovo.

„U Istanbulu se danas održava prvi ekonomski forum između Kosova i Turske. Pored premijera Kurtija i zamjenice premijera Emilije Redžepi, učestvuju i drugi predstavnici vladinog kabineta, među njima ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Faton Peci, ministar regionalnog razvoja, Fikrim Damka, zamenik ministra životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture , Hisen Durmiši, zamjenica ministra kulture, omladine i sporta, Dauljina Osmani i zamjenik ministra ekonomije, Getoar Mjeku”.

Go to TOP