Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Kontakti Srbije i Rusije su redovni, uskoro će nas posjetiti moj stari prijatelj Dačić

Ministar vanjskih poslova Ruskog Saveza Sergej Lavrov, pohvalio se redovnim kontaktima sa srbijanskim vodstvom, te a će se uskoro sastati sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićem u Moskvi.

Dok se predstavnici EU percipiraju situaciju pod kontrolom, Mađarska i Francuska ulažu oko milijarde u obnovljive izvore u Srbiji.

Zanemaruje ratnohuškačka politika i bliske vojno-ekonomske veze sa Ruskim Savezom i Narodnom Republikom Kinom, znači da nas očekuje veoma vruće leto, a verovatnije toplije nego što očekuje iko.

Jer se nazire porast tenzija ne samo na severu Kosova, i manjem BiH entitetu Republici Srpskoj nego i Severnoj Makedoniji nakon afera sa tamošnjom Pravoslavnom crkvom Makedonije i opozicionim političkim partijama te privrednicima koji sarađuju sa obaveštajnim apartom Kremlja prenosi Kosova.info

Lavrov je kazao da se ovaj susret dogovara nakon što je, prema njegovim riječima, spriječena posjeta ruske delegacije Srbiji 2022. godine.

“Zapad je spriječio ovo putovanje, jednostavno prisilivši susjedne zemlje Srbije da ne dopuste prolazak naših aviona”, kazao je danas Lavrov.

Dodao je da se sa srbijanskom stranom dogovaraju konkretni datumi.

“Dogovorili smo se s Ivicom Dačićem, mojim starim dobrim prijateljem, da uskoro dođe u Rusku Federaciju(naravno prijaelji su i Aleksandar Vulin, Damjan Jović i još mnogo onih koji se bave kupoprodajom oružja). Sada dogovaramo neke konkretne datume”, rekao je šef ruske diplomacije.

Ruski ministar vanjskih poslova naglasio je da se kontakti Rusije i Srbije održavaju redovno.

“Veoma smo zahvalni predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Srbije Ani Brnabić, kao i ministrima u Vladi Srbije koji su uvijek otvoreni za kontakt s našim ambasadorom. Ti kontakti su od velike pomoći, a mi smo uvijek dostupni za komunikaciju telefonom. I čekam posjet Ivice Dačića kad god njemu bude odgovaralo”, rekao je Lavrov.

Dvodnevni posjet Lavrova Beogradu bio je planiran za juni 2022. godine, ali se nije dogodio jer su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora odbile osigurati zračni koridor za avion ruskog ministra.

Posjeta je organizirana nekoliko mjeseci nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, zbog čega je Zapad Rusiji uveo sankcije.

Sergej Lavrov se, zajedno s ruskim autokratskim predsjednikom Vladimirom Putinom, nalazi na popisu sankcija mnogih zapadnih zemalja. Jedine zemlje u koje mogu putovati u Evropi su Bjelorusija, Moldavija, Srbija i Bosna i Hercegovina. Srbija je jedna od rijetkih europskih zemalja koja još nije provela te sankcije.

Go to TOP