Konjufca: Nemamo vremena da slušamo prazna Vučićeva obećanja, spremamo se za nove moguće napade na Kosovo

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca rekao je da je besmisleno pozivati ​​evropski blok na još jedan sastanak u Briselu, a da Srbija ne bude kažnjena za teroristički napad od 24. septembra u Banjskoj u Zvečanu, prenosi Kosova.info.

Konjufca je rekao da se Kosovo priprema za moguće buduće napade.

„Ne znam ni zašto je sazvan ovaj sastanak u Briselu, nemamo vremena da slušamo Vučićeva beskorisna obećanja da je miran, mi se kao Republika i kao Policija Kosova pripremamo za moguće buduće napade. Kako je ministar unutrašnjih poslova rekao da u Srbiji vežbaju grupe”, rekao je Konjufca.

Inače, 24. septembra tenzije su eskalirale nakon što je kosovsku policiju napala naoružana teroristička grupa Srba, gde je ubijen policajac Afrim Bunjaku. U sukobima su ubijena i tri srpska terorista.

Kosovo je za napad okrivilo Srbiju, ali je Beograd negirao umešanost u njega, jer je odgovornost preuzeo bivši potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić.

Kurti i Vučić će u četvrtak u Briselu imati odvojene sastanke sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerom Italije Giorgiom Meloni, kancelarom Nemačke Olafom Šolcom i šefom spoljne politike Evropske unije. , Josep Borrell.

EU je sastanke održane u četvrtak na marginama samita EU opisala kao “podršku” dijalogu između Kosova i Srbije.

Od Kosova će biti zatraženo da prihvati nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom, dok će Srbija bezuslovno sprovoditi sporazum o normalizaciji odnosa, kao i njegov aneks postignut krajem ove godine u Ohridu .

Go to TOP