Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

KFOR: Osuđujemo napad na novinare, policija Kosova odgovorna za sprovođenje reda i zakona

Iz KFOR međunarodne mirovne misije NATO snaga stigla je osuda napada na novinare koji su juče izvršeni od strane nasilih protestanata u Leposaviću. Neposredno po izlasku iz objekta opštine u ovom gradiću pretežno naseljenog kosovskim Srbima izašao ministar MALS Eljbert Krasnići prenosi Kosova.info

Putem saopštenja su istakli da su sloboda medija i sloboda izražavanja temeljne vrijednosti koje svi moraju poštovati.

Pozvali su sve strane da se suzdrže od nasilja.

U nastavku se nalazi čitavo saopštenje KFOR-a povodom napada na medijske radnike u gradiću Leposavić na severu naše zemlje:

„KFOR najoštrije osuđuje napade na novinare na severu Kosova tokom obavljanja profesije. Sloboda medija i sloboda izražavanja su osnovne vrijednosti koje svi moraju poštovati. Pozivamo sve strane da se suzdrže od nasilja ili daljih radnji koje bi mogle dovesti do dalje eskalacije i da osiguraju da mediji mogu bezbedno obavljati svoj suštinski posao”, navodi se u saopštenju.

„Posle incidenata od 29. maja, kada je veliki broj vojnika mirovnih snaga KFOR-a povređen u ničim izazvanim napadima(u Zvečanu), trupe KFOR-a su raspoređene oko zgrada opštine na severu kako bi sprečile dalje sukobe. KFOR ostaje treća osoba koja reaguje, a kosovska policija ostaje odgovorna za obezbeđivanje vladavine prava na celom Kosovu.“

„KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat nepristrasno, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine, i u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU kao jedini put napred”.

Go to TOP