KFOR misija najavljuje pojačano kretanje u zemlji

KFOR međunarodna misija NATO-a na Kosovu je najavila da će narednih dana doći do pojačanog kretanja vojnika i vozila na teritoriji Kosova. A kao razlog je saopšteno da je to normalna procedura prijema i predaje kontingenata, kao i da će biti obuka prenosi Kosova.info

„Narednih dana će doći do pojačanog kretanja trupa i vozila KFOR-a unutar Kosova, zbog normalnih procedura prijema i predaje kontingenata. Održaće se i vežbe provere i održavanja operativnih veština kako bi se obezbedio isti nivo pripremljenosti i spremnosti za sve jedinice na terenu”, saopštio je Kfor.

KFOR je takođe saopštio da može doći do zastoja u saobraćaju i pozvao vozače da budu oprezni ako se nalaze u blizini vojnih konvoja.

“Iako će se ove vježbe održavati na način da se minimiziraju neugodnosti i uticaj na lokalno stanovništvo, moguće je da će doći do saobraćajnih opterećenja i da će se pratiti kretanje vojnika. Zbog toga KFOR savetuje svim vozačima da obrate posebnu pažnju ako se nalaze u blizini kolona vojnih vozila”, navodi se u saopštenju.

Go to TOP