KAP preuzeo kompleks: Turistički kompleks “Rajska Banja”, nekada terorističko sklonište i mesto borbe 24. septembra

Turistički kompleks “Rajska Banja”, koji je juče (utorak) stavljen pod kontrolu Kosovske agencije za privatizaciju, donedavno je bio utočište terorista pripadnika takozvane “Civilne odbrane”, dok je njegov direktor Marko Savić bio je jedan od učesnika terorističkog napada 24. septembra u selu Banjska u Zvečanu.

Kosovapress je objavio fotografije Marka Savića, koji se vidi zajedno sa teroristima Vladimirom Radivojevićem – Mami (blizak saradnik Milana Radoičića) i Uglješom Jaredićem (šefa Radoičićevih telohranitelja). Radivojević je zajedno sa Radoičićem i još 18 osoba ušao u “crvenu notu” Interpola. Fotografija je snimljena 24. septembra 2023. godine, na dan kada je Srbija organizovala teroristički napad u selu Banjska.

Kompleks “Rajske banje” nekada je bio kosovsko terme, a nelegalni organi Srbije pokušali su da ga prisvoje ulaganjem, navodno u saradnji sa pravoslavnom crkvom.

Međutim, prema saznanjima Kosovapressa, upravo u podrumu ovog kompleksa, 25. septembra pronađeno je vozilo tipa „opel” sa oružjem, koje je zapljenila kosovska policija. Prostor ovog kompleksa Srbi su koristili i za pozicioniranje terorističkog napada na Kosovsku policiju 24. septembra, kada je ubijen pripadnik policije Afrim Bunjaku.

Pre godinu dana, 5. septembra 2022. godine, kada su na severu podignute barikade i blokiran sav saobraćaj, premijerka Srbije Ana Brnabić je zajedno sa Petrom Petkovićem posetila je upravo ovaj objekat „Rajsku Banju“.

Podaci Kosovapressa pokazuju da su ovaj turistički kompleks u različitim periodima vodili ljudi koji imaju veze sa bezbednosnim institucijama Srbije.

Danilo Delibašić, koji je svojevremeno bio direktor ovog kompleksa, svojevremeno je bio na čelu organizacije koju je Vlada Kosova proglasila terorističkom, poznate kao ‘Civilna odbrana’. Upravo je Delibašić upravljao vozilom Audi A6 registarske oznake BG 955 JM, koje je 23. juna 2023. godine uhvaćeno sa velikom količinom oružja u Zvečanu.

Podaci govore da je ovakav objekat neretko povezan sa srpskim teroristima. Čak je i jedan od terorista uhapšenih 26. septembra, Dušan Maksimović, bio radnik ovog turističkog kompleksa.

Go to TOP