Kamp “Belvedere” od danas nosi ime Enver Zimerija

Centar specijalnih jedinica policije Kosova u Mitrovici, do sada poznat kao kamp “Belevedere”, dobio je ime po heroju koji je ubijen na zadatku policajcu Enveru Zimeriju. Tamo je otkrivena njegova spomen ploča, a na ovaj spomendan komemoracija su obilježena još 22 policajca koja su pala na dužnosti prenosi Kosova.info

U ovoj svečanosti koju je organizovala policijska služba Kosova, pored članova porodice, učestvovali su i najviši državni organi.

Premijer Aljbin Kurti rekao je da su ova 22 pripadnika policije ovekovečena u istoriji Kosova, dajući svoje živote u operacijama protiv bandi i organizovanog kriminala, kao i u operacijama proširenja poretka i suvereniteta zemlje.

Obraćajući se porodicama ubijenih policajaca, Kurti je istakao da je žrtva njihovih sinova najbolji primer koji čitave generacije kosovske policije imaju pred sobom.

On je takođe najavio da će kamp u kojem će pripadnici kosovske policijske službe nastaviti da se razvijaju i angažuju od sada nositi ime Enver Zymberi.

Ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, rekao je da se oseća izuzetno ponosnim što se danas obeležava komemoracija 22 policajca koja su poginula na dužnosti.

Prema njegovim riječima, ovaj Centar zaslužuje da ponese ime heroja Envera Zimerija, jer su za ovo kratko vrijeme sa ovog mjesta donesene važne odluke, zabilježeni značajni rezultati, u cilju i svrsi za koju su svi ovi mučenici položili živote.

Go to TOP