Kameron tokom sastanka sa britanskim vojnicima: Banjska se ne smije ponoviti, ako se ponovi napad moramo se boriti

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kamerun danas je posjetio i britanske trupe koje služe na Kosovu u okviru KFOR-a.

Kamerun je u intervjuu za Rojters govorio o napadu na Banjsku 24. septembra, rekavši da je ono što se dogodilo na sjeveru prilično uznemirujuće i da treba učiniti sve da se ovako nešto ne ponovi i boriti se ako se tako nešto ponovi.

Britanski šef diplomatije je rekao da je Kosovo suverena i nezavisna država kojoj je potrebna stabilnost, bezbjednost i budućnost i da joj Velika Britanija u svemu tome pomaže.

On je rekao da je zaustavljanje onih koji ugrožavaju bezbjednost Balkana i stvaraju probleme u regionu u direktnom nacionalnom interesu Britanaca, piše Kosova.info.

“Ono što se dogodilo ovdje u septembru je krajnje zabrinjavajuće i moramo učiniti sve što možemo da spriječimo da se to ponovi i boriti se protiv toga ako se ponovi. Kosovo je nezavisna suverena država koja želi stabilnost, sigurnost i budućnost i Britanija pomaže u svemu tome i ispravno je da to radimo. Stabilnost na Balkanu i sigurnost na Balkanu, i zaustavljanje onih koji žele da izazovu nestabilnost i naprave nevolje je u direktnom nacionalnom interesu Britanije i zato sam ovdje da se zahvalim našim trupama na poslu koji rade i da radim sa Vladom Kosova da im pomognem u njihovoj agendi prepoznajući činjenicu da su oni suverena država koja zaslužuje našu podršku dok teže sigurnosti i uspjehu“, rekao je Kamerun.

Go to TOP