Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Jedinice italijanskih karabinjera su stacionirane u selu Smrekonica

Snage KFOR a, Italijani sa svojom karabinjerskom jedinicom stacionirani su na ulazu u Mitrovicu u selu Smrekonic, javio je novinar RTV Dukađin.

Dok je pet pripadnika Kosovske policije zadobilo lakše povrede, nakon tenzija koje su nastale u opštini Zvečan tokom današnjeg dana.

Kosovska policija je u zvaničnom saopštenju potvrdila da je pet policajaca povređeno.

„Demonstranti u Zvečanu su nakon nekog vremena počeli da pokazuju nasilje, vrijeđaju i bacaju razne tvrde predmete prema policiji i službenim vozilima, nanijevši direktnu opasnost i lake tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, “službenici javnog reda i mira u kontinuitetu su razgovarali sa okupljenim građanima, tražeći od njih da napuste i ne ometaju rad državnih službenika, da raščiste put i omoguće im ulazak na radna mjesta, ali su to kontinuirano odbijali”.

Također, prema njihovim riječima, pričinjena je materijalna šteta na četiri službena vozila, od kojih je jedno zapaljeno. Sumnja se da su se u blizini čuli pucnji, ali se još uvijek ne zna tačna lokacija.

U saopštenju se navodi da je nakon ovih događaja policija bila primorana da koristi svoje oruđe za samoodbranu.

“Uvidjevši direktnu opasnost po živote policajaca, nadležne policijske jedinice u samoodbrani prinuđene su da reaguju i koriste legalna sredstva, uključujući suzavac kako bi rastjerali masu i omogućili gradonačelnicima da uđu u općinske objekte”, rekao je on. on.

Što se tiče dosadašnjih radnji, Policija je sarađivala i koordinirala postupanje sa pravosudnim organima, koji su slučaj okarakterizirali kao “Napad na ustavni poredak”.

Go to TOP