Haljiti iz PDK-a najavljuje nove izbore u septembru?

Član Skupštine Kosova iz opozicionog PDK-a Džavit Haljiti tvrdi da bi Kurtijeva vlada mogla pasti i da će u septembru biti novih izbora, poznato je da se najavljuju izbori u Srbiji.

Haljiti je ovu izjavu dao nakon što je upitan da li veruje da aktuelna Vlada može da završi sve zadatke koji su joj dodeljeni do 18. avgusta u vezi sa dijalogom sa Srbijom prenosi Kosova.info

“Vjerujem da će, ako Kurti ne potpiše, pasti s vlasti. Ako ne bude implementacije, biće novih izbora. Slikovito, u određenim krugovima se govorilo da Kurtijeva vlada može pasti i da će u septembru biti izbora. Dakle, to se dešava ako ne obavlja zadatke koji su mu dodijeljeni. Nismo dovoljno jaki da pružimo takav otpor“, izjavio je Haljiti u emisiji „Čošak za debate“ na komercijalnoj kosovskoj televiziji na albanskom jeziku Tëvë1.

I da Zapad želi da se sporazum što prije završi i da se podijele svačije odgovornosti.

„Vlade Kosova su odložile za 10 godina sprovođenje sporazuma potpisanog u Briselu. Koliko vidim, Zapadu se žuri i želi što prije završiti sporazum, žele da odrede omjere, da svakom od njih podijele odgovornost”, dodao je dalje.

Go to TOP