Grvala se sastaje sa Hovenierijem, razgovaraju o pritvaranju kosovskih građana i policajaca u Srbije

Ministarka inostranih poslova i dijaspore Donika Grvala održala je redovni sastanak sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Jeffom Hovenierom, sa kojim su razgovarali o najnovijoj situaciji, obavjestivši ga o samovoljnom privođenju građana i službenika kosovske policije u graničnim tačkama u Srbiji.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštava da je „u fokusu bilo i masovno glasanje Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za članstvo Kosova u ovoj jednoj od najvažnijih međunarodnih organizacija, preduzeto 16. aprila, kao i dalji put ka punopravno članstvo”.

Ministar Grvala je ocijenila ulogu Sjedinjenih Američkih Država i ambasadora Hoveniera u važnim procesima, ka daljem jačanju međunarodnog subjektiviteta iu procesima evroatlantskih integracija Kosova.

„Ministarka Grvala i ambasador Hovenier razgovarali su i o drugim aktuelnim temama u zemlji, ističući posvjećenost institucija očuvanju mira i stabilnosti u zemlji i regionu i jačanju demokratije i vladavine prava na cijeloj teritoriji Republike Kosovo“, dalje se navodi u saopštenju.

Go to TOP