Građani vjeruju Kosovskoj Policiji: Povjećan broj prijavljivanja slučajeva policijskoj stanici na sjeveru

Poslije 11 mjeseci , u kancelariji policijskog objekta u Sjevernoj Mitrovici, gdje su trenutno većina pripadnika policije Albanci, povećan je kredibilitet prijavljivanja problema od strane kosovskih Srba stanovnika ovog regiona.

„Ove godine smo prikazali više slučajeva nego prošle godine kada je većina policije bila iz srpske zajednice. Nasilje u porodici, na primjer, ove godine je više prijavljivano. Trudimo se da radimo svoj posao onako kako ga zakon vidi i ništa više, a možda je to uticalo na to da imamo kredibilitet policije koji je ovdje predstavljen”.

Ovu izjavu Eljšanija potvrđuju i srpski stanovnici koji žive u sjevernom dijelu Kosova.

Iako zbog svoje bezbjednosti oklevaju da govore pred kamerama, kažu da su prilično zadovoljni radom pripadnika Kosovske policije.

Stručnjak za bezbjednost, Drizan Šalja, takođe kaže da postoji ucjena protiv stanovnika Srbije zbog neprihvatanja kosovskih institucija, iako su zadovoljni njihovom saradnjom.

„Na sjeveru Kosova su uspostavljene institucije i koordinacija sa Kosovskom policijom se odvija na profesionalan i siguran način, dok sa druge strane političke i parapolitičke grupe po svaku cijenu pokušavaju da ih ubjede da ne vjeruju i prihvate institucije Kosova ucjenama“.

Go to TOP