Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

FOTO: Naslovnice srbijanskih tabloida dan pre godišnjice Oluje

Na današnji dan prije 28 godina počela je vojno-redarstvena akcija Oluja u kojoj je velikom brzinom oslobođen Knin, središte takozvane SAO Krajine i velikosrpske pobune.

U akciji, koja je uslijedila nekoliko mjeseci nakon Bljeska u kojem je oslobođen zapad Slavonije, oslobođena su brojna područja Dalmatinske zagore.

U svega par sati takozvana SAO Krajina bila je poražena te je prestala postojati. To je značilo pobjedu Hrvatske u ratu, a do povratka svih okupiranih teritorija uključujući Vukovar pričekat će se još dvije godine.

Nakon Oluje mnogi su srpski civili pobjegli prema Srbiji. U Srbiji Oluju smatraju zločinom, a mediji su i ove godine puni tekstova o tome kako je nad Srbima proveden genocid.

“Genocid koji traje”, piše tabloid Informer, huškački dnevni list jako blizak Aleksandru Vučiću.

“Ustaše su na današnji dan 1995. protjerale više od 280.000 Srba iz Krajine. Ubijeno je i nestalo više od 3000 ljudi”, piše Informer na naslovnici dodajući da se Srbe u Hrvatskoj i danas smatra građanima drugog reda.

“28 godina od zločinačke akcije Oluja. Najzlokobnija riječ u Srba i simbol kolosalne nepravde”, piše još jedan tabloid – Kurir. Oni pak kažu da je ubijeno skoro 2000 ljudi, a protjerano 220.000.

“Proganjaju nas mrtva tijela i jauci majki za sinovima”, stoji nečiji citat na naslovnici Alo! tabloida.

Go to TOP