Englezi vraćaju alkohol na tribine prvi put nakon 1985. godine, u policiji razočarani

Organizatori nogometnog takmičenja u Engleskoj planiraju uvođenje alkohola na utakmice prvi put nakon 1985. godine. Zbog brojnih incidenata 1985. godine ukinuto je konzumiranje alkohola na nogometnim utakmicama u Engleskoj. Štandovi s alkoholnim pićima postoje, ali na tribinama nije dozvoljeno konzumirati alkohol.

To bi uskoro trebalo postati prošlost. Naime, nadležni su spremili shemu “sigurnog pijenja”, odnosno planiraju pokrenuti fazu testiranja i vratiti alkohol na tribine.

Razlog je taj da bi se pomoglo određenim klubovima finansijski, a posebno onim iz donjeg “doma” na piramidi engleskog nogometa, prenosi Daily Mail.

Nasilje na nogometnim utakmicama u porastu je u posljednje vrijeme, a načelnik policije Cheshirea Mark Roberts ističe da je ovo pogrešan trenutak da se uvede alkohol na tribinama.

“To je uklanjanje zakona koji je uveden kako bi se navijači osjećali sigurnije na tribinama. Predlaže se u vrijeme kada vidimo mnogo zabrinjavajućih slučajeva nasilja u nogometu na svim razinama tako da je tajming bizaran”, rekao je nezadovoljni Roberts.

Go to TOP