Emilija Redžepi sa ekipom TIKA podržala 10 Bošnjačkih farmera u Pećko-Istočkom kraju

Peć, 10.08.2023
Autor: Berzat Berzati

Na današnjoj ceremoniji podele opreme za farmere u Pećko-Istočkom kraju prisustvovala je zamenica premijera Kosova Emilija Redžepi.

Ali i zamenik gradonačelnika Peći Fatmir Aslani i koordinatorica TIKA-e na Kosovu Fulya Aslan, kao i farmeri dobitnici opreme za preradu mleka i mljećnih proizvoda te ostali visoki gosti i zvanice te mediji prenosi Kosova.info

Uprkos što je veći deo političkih aktera u našoj zemlji trenutno po raznoraznim veseljima i odmorima, zamenica premijera Emilija Redžepi nastavlja sa redovnim aktivnostima podrške pripadnicima nevećinskih zajednica širom Kosova i organizovanja konferencija koje za cilj imaju organizovanje i jačanje privrednika ali i predstavnika civilnog sektora te medija kod nevećinskih zajednica i ne samo.

U okviru projekta “Podrška proizvođačima i prerađivačima mlijeka poljoprivrednom opremom za kosovske Bošnjake”, podeljena je oprema za farmere u Pećko-Istočkom kraju za 10 gazdinstava, kojom prilikom se zamenica premijera Emilija Redžepu zahvalila Republici Turskoj i TIKI te predstavnici Fulya Aslan ispred Vlade ali i kosovskih Bošnjaka.

Redžepi je u svom govoru istakla da je zadovoljstvo i najavila jačanje saradnje za narednu godinu sa višestruko jačim projektima za pripadnike manjinskih zajednica na Kosovu ali i žene i mlade.

Izrazila uverenje da će poljoprivrednici posle ove podrške od TIKA-e još bolje organizovati svoj rad. I pohvalila spremnosti Vlade Turske da u 2024 godine zajedno sa Republičkom Vladom Kosova realizuju velike projekte koji su u interesu svih građana naše države.

„U nadi da ćemo udružiti naše zajedničke snage Vlade Republike Kosovo i sa Turskom vladinom organizacijom TIKA, želim da vam još jednom čestitam na projektu. A mi smo tu da vam obezbedimo veća sredstva za vaše poljoprivredne aktivnosti”, rekla je Redžepi.

Go to TOP