Emilija Redžepi poziva na proslavu Župsko-Podgorskih susreta Ljeskoaren 2023

Prizren, 23.09.2023
Autor: Berzat Berzati

Putem saopštenja za javnost oglasila se zamenica premjera Emilija Redžepi koja je pozvala sve ljude dobre volje i Bošnjake ne samo sa Kosova nego regiona da posete tradicionalnu manifestaciju Župsko-Podgorske susrete Ljeskoaren 2023 nedaleko od atara bošnjačkog sela Manastirica.

Gdje osim kulturnih aktivnosti spletovi igara KUD-ova ali i čuvene Kalačojne te narodne nošnje Bošnjaka ovih krajeva najavljeni i sportski događaji pelivani, turnir u šahu, trke na 1500m, povlačenje konopca i još mnogo toga prenosi Kosova.info

Po ko zna koji put najavljena je za sutra u nedelju 24 septembar od 10 sati izjutra tradicionalna manifestacija Župsko-Podgorski susreti Ljeskoaren 2023. A posebnost okupljanja ove godine na višedecenijskoj manifestaciji za druženje i mladost višehiljada osoba različitih nacionalnosti jeste i najavljena poseta premijera Aljbin Kurtija ali i predstavnika međunarodnih misija te raznih ambasada i diplomatskih predstavnika i naravno ministara i ne samo.

Vjerujemo da će ovogodišnje okupljanje kao i mnoga pre omogućiti da se usled svih ovih napetosti i tenzija koje opterećuju javni diskurs pokazati da je ne samo moguće nego realno da se na jednom mjestu nađu Bošnjaci, Albanci, Srbi, Turci, Goranci, Crnogorci, Egipćani, Aškalije, Romi… Da tema bude druženje i sklapanje novih prijateljstava a ne političke podjele.

U nastavku možete pročitati poziv zamenice premijera Emilije Redžepi:

“Poštovani građani i dragi Bošnjaci,

Sutra se s ponosom okupljamo kako bismo proslavili naše tradicionalne Župsko-Podgorske susrete. Ovaj za nas poseban dan donosi raznovrsne kulturne i sportske aktivnosti, pružajući nam priliku da zajedno uživamo u pesmi, igri i prijateljstvu. Štaviše, imamo čast što će se sutra pridružiti i naš premijer, gospodin Albin Kurti, mnogi ministri, te brojni ambasadori. Ovo će biti još jedan nezaboravan susret koji ćemo provesti u prelepoj atmosferi.
Dobrodošli!” uputila je poziv Redžepi.

Te u nastavku možete vidjeti deo programa, lokaciju i vreme:

Program Župsko-Podgorskih susreta 2023
Nedelja 24 Septembar 2023
Lokacija: Prizren, Manastirica – Ljeskoaren

  • Trka na 1500m
  • Vučenje konopca
  • Bacanje kamena
  • Pelivani – hrvanje (Mladi iz Župe i Podgore)
  • Turnir u Šahu
  • Narodne igre Kalačojna (Muškarci)
  • Narodna nošnja
  • Splet igara KUD-ovi
Go to TOP