Emilija Redžepi na IV međuministarskom sastanku pod pokroviteljstvom EU za integraciju Roma: Nediskriminacija je temelj našeg društva!

Skoplje, 22.09.2023
Autor: Berzat Berzati

Danas je u susjednoj Republici Sjevernoj Makedoniji u Skoplju održana IV međuministarska konferencija pod pokroviteljstvom EU. Na poziv ministarke Jovanke Trančevske, našu zemlju predstavljala je potpredsednica Vlade Kosova Emilija Redžepi, gde je istaknuto da je nediskriminacija zapravo temelj našeg društva, prenosi Kosova.info

“Svi građani Republike Kosovo, bez obzira na pripadnost, zaslužuju pravičan i jednak tretman. Vlada Republike Kosovo se zalaže da svi njeni građani budu jednaki i jednaki.” rekla je Redžepi.

Ona je istakla da je, uzimajući u obzir sav radni okvir EU na integraciji Roma, uključujući Poznanjsku deklaraciju i njene postulate, potreban snažniji angažman za njihovu implementaciju.

“Nediskriminacija je temelj našeg društva, uzimajući u obzir okvire Evropske unije za integraciju Roma i Poznanjsku deklaraciju čiji su postulati obrazovanje, zapošljavanje, socijalna zaštita, zdravstvo i stanovanje. Potpisnici ovog sporazuma su zemlje zapadnog Balkana, uključujući Sjevernu Makedoniju, Kosovo, Crnu Goru, Srbiju, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu.” zaključila je.

Go to TOP