EKSKLUZIVNO: Uhapšen Miloš Pljeskonjić -Ćelj, osumnjičen za ratne zločine nad civilima u Prizrenu

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je danas uhapšen Srbin osumnjičen za ratne zločine. Kako se navodi u saopštenju, on je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu tri civila u naselju “Hoća Mahala” u Prizrenu 1998. godine, piše Kosova.info.

Kosova.info saznaje da je uhapšen Miloš Pljeskonjić-Ćelj, koji je rođen u Prizrenu u naselju Podkaljaja.

Gore pomenuta osoba je veoma poznata u Prizrenu kao veoma brutalna i sklona nasilju, prema svima koji nisu Srbi.

Po nalogu tužioca u predmetu, Pljeskonjiću je određena mjera lišenja slobode i policijskog zadržavanja, koja će se, u zakonskom roku, uputiti sudiji za prethodni postupak.

„Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo (PSRK) saopštava da je nakon intenzivnog istražnog rada Policije Kosova, Uprave za istraživanje ratnih zločina i po ovlašćenju Specijalnog tužioca, osumnjičeni inicijala M.P. srpske nacionalnosti, državljanin Kosova i Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično delo „Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, ovo delo sankcionisano članom 142. u odnosu na član 22. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike. Jugoslavije (u daljem tekstu LP-RSFJ) kao zakona koji je bio na snazi ​​u vreme izvršenja krivičnog djela“, navodi se u saopštenju.

Go to TOP