Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Dolazi dijaspora, evo kakva je situacija na graničnim prelazima

Zbog situacije na sjeveru, Vlada je prije nekoliko dana pozvala sunarodnike da izbegavaju put kroz Srbiju kako bi došli na Kosovo. Iako u manjoj meri, i ove godine put kroz Srbiju koriste sunarodnici.

Međutim, manja upotreba ovog puta značila je da nema dužih čekanja na graničnom prelazu Merdar.

Sunarodnik Safet Mehmetaj prošao je granični prelaz između Kosova i Srbije u Merdaru. Na Kosovo je stigao posle mnogo sati na putu iz Njemačke.

Međutim, put iz dijaspore na Kosovo nije lak. Endrit Bulatovci, koji je došao iz Njemačke, govori o teškoćama ovog dugog putovanja.

„Ne koriste svi automobile da bi došli na Kosovo. Drugi biraju da dođu autobusom”, rekao je Bulatovci za RTK.

Driton Bajčinca, vozač autobusa koji dolazi iz Francuske, kaže da je putovanje proteklo bez problema, ističući koliko često postoje autobuske linije.

Prema podacima Nacionalnog centra za upravljanje granicom, vreme čekanja za ulazak i izlazak sa Kosova, kako u Merdaru, tako i na drugim graničnim prelazima, nije duže od 5 minuta.

Nakon tenzija na severu zemlje, Vlada je pozvala sunarodnike da izbegavaju granične prelaze sa Srbijom, da izbegavaju bilo kakve incidente i da koriste druge alternativne pravce.

Go to TOP