“Demokratija umire u mraku” – Novinari danas protestuju zbog slučaja Kljan Kosova

Udruženje novinara Kosova saopštilo je da će danas biti održan protest kojim se izražava nezadovoljstvo zajednice zbog suspenzije poslovnog sertifikata TV Kljan Kosova od strane Ministarstva industrije, preduzetništva i trgovine, prenosi Kosova.info.

Saopštenjem za javnost AGK saopštava da će protest pod motom “Demokratija umire u mraku” biti održan u 12.00 časova na trgu “Zahir Pajaziti” u Prištini, a podršku su mu dale i organizacije civilnog društva.

„Udruženje novinara Kosova uz podršku medija i organizacija civilnog društva, 31. jula, u ponedeljak, održaće protest u znak revolta zbog suspenzije poslovnog sertifikata Klan Kosova od strane Ministarstva industrije, preduzetništva. i trgovina. Protest pod motom “Demokratija umire u mraku” počeće u 12 sati na Trgu Zahira Pajazitija. Udruženje novinara Kosova poziva kolege novinare, snimatelje i fotoreportere da se pridruže mirnom protestu u ponedeljak”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo industrije, preduzetništva i trgovine saopštilo je da je Komisija za razmatranje žalbi za registraciju privrednih subjekata juče donela odluku da odbije žalbu Trgovinskog preduzeća “Kljan Kosova sh.p.k.”.

MINT je naglasio da je odlukom komisije ovaj slučaj zatvoren u okviru ministarstva, a podnosilac žalbe ima pravo da podnese tužbu nadležnom sudu.

Odlukom Komisije, kako je saopšteno u saopštenju, konstatovano je da je ARBK, u prvom stepenu, odlučila u skladu sa zakonom kada je suspendovala poslovni sertifikat Kljan Kosova.

Go to TOP