Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Cvijanović protiv Berlinskog procesa: Pokrenula veto na usvajanje sporazuma o kretanju s ličnim kartama između Kosova i Bosne i Hercegovne

Izvor: Klix

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović iz reda srpskog naroda pokrenula je mehanizam zaštite vitalnog interesa Republike Srpske zbog preglasavanja na redovnoj sjednici Predsjedništva u srijedu, 21. juna prenosi Kosova.info

Veto je uložila po pitanju dvije tačke iz domena vanjske politike, potvrđeno je iz Kabineta Cvijanović, što se podudara sa ponašanjem Dodika ali i srbijanske Vlade koja je iznela ozbiljne optužbe na račun Savezne Njemačke Vlade da je “sponzor terorizma”.

Mehanizam zaštite vitalnog interesa Cvijanovićeva je podnijela po tački Prijedlog zaključka za hitno usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Balkanu, Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazuma o priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja na Balkanu.

Ona je ovaj mehanizam pokrenula i po tački Prijedlog zaključka za usvajanje Akcionog plana za sprovođenje 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU.

Konačnu odluku o navedenim tačkama donijet će Narodna Skupština na posebnoj sjednici koja bi, prema proceduri, trebala biti održana u narednih 10 dana.

Go to TOP