Cramon: Više nema potrebe za mjerama, kosovska strana uradila sve što je traženo

Izvjestilac za Kosovo u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon rekla je da su spremni da uklone mjere koje je Kosovu uvela Evropska unija, dodajući da je potonja uradila sve što je od nje traženo.

Cramon je pomenula referendum na sjeveru i rekao da je Srpska lista sama odlučila da bojkotuje.

„Mislim da kada pogledamo sjever, na primjer, mnogo toga se tamo desilo, referendum je raspisan, Srpska lista je odlučila da ne učestvuje. Mislim da je ovo velika greška. Dakle, ako govorimo o mjerama i ako govorimo o onome što se dogodilo nakon toga, sada smo na mjestu gdje bih rekla da moramo ukinuti mjere. Više nema potrebe za mjerama kada je kosovska strana uradila sve što je traženo i rekla bih da, sada smo spremni”, rekao je Cramon.

Ona je govorila i o smjeni specijalnog emisara EU Miroslava Lajčaka, dodajući da ga treba da zamjeni osoba na koju stranke ne utiču lako.

„Dakle, postoje neka imena koja se pominju. Ne znam ko će dobiti konačnu nominaciju ili ko će na kraju biti izglasan. Mislim da to treba da bude neko ko poznaje region, neko ko je sposoban, ali i na koga nije lako, da tako kažem, prelako uticati, jer i jedna i druga strana, naravno, imaju svoj veoma jak interes”, rekla je ona.

Go to TOP