CIK odobrio listu biračkih centara na sjeveru, Ahmetaj: Postoje 23 lokacije na kojima će se organizovati proces glasanja 21. aprila

Centralna izborna komisija (CIK) odobrila je liste biračkih mjesta na kojima se očekuje da će 21. aprila glasati “za” ili “protiv” razriješenja aktuelnih gradonačelnika četiri sjeverne kosovske opštine, Sjeverna Mitrovica, Zvečan , Leposavić i Zubin-Potok.

Ovo je u izjavi za Telegraph rekao šef Sekretarijata CIK-a Burim Ahmetaj.

Prema njegovim riječima, postoje ukupno 23 biračka centra u kojima će se organizovati proces glasanja, gdje su, prema njegovim riječima, većina lokacija općinski prostori ili državna svojina.

“Lista biračkih centara je odobrena od strane CIK-a. Ukupno su 23 biračka centra u kojima će se organizovati proces glasanja, pri čemu ova 23 biračka centra obuhvataju sve biračke centre koje je prethodno odobrio CIK. Za sva biračka mjesta koja su im prethodno bila dodijeljena obezbijedili smo prostore i lokacije na kojima će se organizovati proces glasanja.

Pokazao je i koliko lokacija ima odvojeno u četiri sjeverne opštine.

„U Leposaviću postoji 8 lokacija na kojima se može organizovati glasanje na 18 biračkih mjesta. U Zvečanu postoji pet lokacija, u Zubinom Potoku pet i u Sjevernoj Mitrovici pet lokacija i većina su opštinski objekti ili državna svojina.

Inače, na osnovu odluke CIK-a o ovjeri biračkog spiska za glasanje koje će se održati 21. aprila, broj građana sa pravom glasa u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Mitrovica na sjeveru je: 46.556 birača ili 1.461 birač više u odnosu na izbore održane prije godinu dana, 23. aprila 2023., prema Eljeziju.

Go to TOP