Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Burger od 10 hiljada u hrvatskom restoranu

U novoj epizodi YouTube emisije Gastro tražilica Miroslav Mirković odlučio je posjetiti restoran Kraken na otoku Viru čiji vlasnik je odlučio napraviti najskuplji burger na svijetu po cijeni od 10.000 eura.

Nakon što je isti restoran na otoku Viru prethodno ponudio hamburger od 166 eura, Mirković je odlučio isprobati najskuplji burger na svijetu koji je službeno prijavljen i za Guinnessovu knjigu rekorda.

U epizodi vlasnik otkriva da spomenuti burger od 166 eura danas košta 500 te pojašnjava zbog čega je cijena novog 10.000.

Sam Mirković ga je upitao: “Šta se nalazi u njemu da košta 10.000 eura?”.

“Sastojci su prvoklasni i ne može biti skuplji od toga. Sve su jestivi sastojci. Igrali smo se nekim novim tehnikama i koristili ‘nespojive’ sastojke. Ima i ribe i junetine i guske i voća i povrća i alkohola, ali sve što se koristi je najbolje u svojoj klasi”, kazao je na početku.

Potom je na snimku pokazao nekoliko sastojaka koji idu u ovaj specijalitet: hlap, A5+ Wagyu govedina (800-900 dolara po kg), crni tartuf (6 do 7 hiljada eura po kilogramu), španski pršut Pata negra (nekoliko stotina eura po kilogramu), foie gras (ca. 100 eura po kilogramu) i tijesto rađeno s Armand de Brignac šampanjcem te konjak Remy Martin Louis XIII.

“Sve su namirnice teško dobavljive, iako izgleda jednostavno, ja pozivam svakog neka proba”, poručio je vlasnik restorana.

Istaknuo je da je svjestan da će možda prodati jedan ovakav burger godišnje te da nije stvar isplativosti već prestiža. U video je prikazan cijeli proces pripreme ovog burgera čije je ime Invidia – lat. zavist.

Go to TOP