Bliži se dan, poznato kad Abramovič prodaje Chelsea: Tri ponuđača dostavljaju objašnjenje

Posljednja tri preostala ponuđača za kupovinu Chelseaja pozvani su da dostave službeno objašnjenje zašto žele investirati novac u kupovinu aktuelnog evropskog prvaka.

Prošlog utorka istekao je rok za dostavu zvaničnih ponuda za kupovinu Chelseaja od Romana Abramoviča. U posljednjem trenutku predomislio se američki biznismen Tom Ricketts kojeg su “otjerali” navijači zbog islamofobičnih stavova njegove porodice.

Tako su u igri ostala tri jaka konzorcija. U pitanju su konzorciji Sira Martina Broughtona, Todda Boehlyja i Stephena Pagliuce. Među njima nalazi se jedan sretnik koji će imati pravo da upravlja Chelseajem u narednim godinama.

Abramovič je, podsjetimo, primoran prodati Chelsea nakon što mu je Vlada Velike Britanije uvela sankcije zbog bliskosti ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a sve nakon agresije na Ukrajinu.

Vlada Velike Britanije ipak je izašla u susret Chelseaju i dozvolila prodaju, no novac neće ići Abramoviču, već državi.

Stoga, o kupcu neće odlučivati Abramovič nego Raine Group, njujorška banka koja nadzire ponudu.

Prema pisanju The Telegrapha, do kraja sedmice će biti poznato koga Raine Group vidi kao čovjeka koji će od Abramoviča kupiti Plavce sa Stamford Bridgea. Stoga, pozvani su ponuđači da dostave službeno objašnjenje zašto žele kupiti klub još večeras.

Go to TOP