“BALKANFEST – Kosovo 2023” – Multietnički Festival tradicionalnih  pjesama i folklora

Multietnički Festival tradicionalnih pjesama i folklora BALKANFEST održaće se 14.10.2023 (Subota) od 18:30 h u Kino Lumbardhi/Bistrica u Prizrenu u organizaciji  NVO Udruženje za kulturu PLEJADA Prizren.

Osmi po redu – Multietnički Festival BALKANFEST izaziva preveliku pažnju javnosti te će okupiti izvođače širom Kosova iz svih nacionalnih zajednica Bošnjaka, Albanaca, Srba, Turaka, Goranaca, Roma, Aškalija i Egipćana, kao i izvođače iz država Balkana.

Cilj Festivala je da promoviše kulturno nasleđe i sačuva od zaborava stare narodne i tradicionalne pesme i igre svih naroda Kosova i država Balkana, pošalje poruku mira i da stvori multietničku harmoniju.

“BALKANFEST – Kosovo 2023” – Multietnički Festival tradicionalnih pesama i folklora” će se održati 14.10.2023 (Subota) od 18:30 h u Kino Lumbardhi/Bistrica u Prizrenu u organizaciji Bošnjačke NVO Udruženje za kulturu PLEJADA Prizren, a uz podršku Ministarstva Kulture Omladine i sporta i Direktorijata Kulture Prizrena.

Defile sa svim učesnicima kreće u 17:00h iz centra Prizrena prema Kino Lumbardhi, nakon toga od 18:30 u Kino Lumbardhi i sam Festival.

Biće to spoj kulturnog nasleđa svih zajednica Republike Kosovo i skoro svih država Balkana. Osmi po redu – Multietnički Festival BALKANFEST izaziva preveliku pažnju javnosti te će okupiti izvođače širom Kosova iz svih nacionalnih zajednica, kao i izvođače iz skoro svih država Balkana . Cilj Festivala je da promoviše kulturno nasleđe i sačuva od zaborava stare narodne i tradicionalne pesme i igre svih naroda Kosova i država Balkana i da stvori multietničku harmoniju.

Ulaz besplatan i svi ste pozvani!

Go to TOP