Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Austrijski evroposlanik: Lajčak otvoreno podržava Srbiju protiv Kosova

Tomas Vajc, austrijski poslanik u Evropskom parlamentu, rekao je da emisar EU za dijalog Miroslav Lajčak otvoreno podržava Srbiju protiv Kosova.

On je u intervjuu za emisiju “Balkanski razgovori” podvukao da je Vladi Kosova pomalo dosadila situacija da sedi za pregovaračkim stolom sa pregovaračem na drugoj strani koji vas čak i ne prihvata kao legitimnog pregovarača.

“Gospodin. Lajčak ima istoriju koja ga ne čini najverovatnijim kandidatom za nepristrasne pregovore. Bio je ministar spoljnih poslova Slovačke, zemlje koja još uvek nije priznala Kosovo kao nezavisnu državu, a upravo je u to vreme bio ministar spoljnih poslova“.

“Pa kako možete biti pregovarač između dvije strane ako vi i vaša istorija zapravo niste poznavali jednog od dva pregovaračka partnera za stolom? Razumem da je Vladi Kosova pomalo dosta situacije da sedi za pregovaračkim stolom sa pregovaračem na drugoj strani koji vas čak i ne prihvata kao legitimnog pregovarača. U suštini, srpska strana kaže: „Šta pregovarate sa nama? Vaša zemlja je ionako naša”, rekao je između ostalog

Go to TOP