Arogancija I diskriminacija vlade Totaj prema bošnjacima: Raspisan konkurs za dodjelu stipendija za studene samo na albanskom jeziku

Opštinska direkcija za obrazovanje raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studente opštine Prizren, za školsku 2022/2023. Po ko zna koji put upotreba jezika od strane ove opštine se ne poštuje I sva obaviještenja se objavljuju samo na albanskom jeziku.

Nažalost opština prizren pod upravom Šaćira Totaja nastavlja sa diskriminacijom ali I arogancijom prema svim ne većinskim zajednicama a naročito prema bošnjacima.

Od dolaska Šaćira Totaja na čelu ove opštine, situacija se naglo pogoršala po pitanju upotrebi jezika ali I investicija u bošnjačkim sredinama.

Dvije bošnjačke stranke su u koalciji sa Totajem, to su Vakat I SDU, odbornici ove dvije partije su do sada dokazali kako mogu da ništa ne rade za svoju zajednicu, ali redovno glasaju sve što treba gradonačelniku Totaju.

Iako je od nedavno I Rasim Demiri deo lokalne vlade od njegovog dolaska na direktorsko mjesto nema nikakvih pozitivnih promjena za bošnjake u prizrenskom regionu.

Naime u direktorijatu kojeg Demiri upravlja se ne poštuje uredba o upotrebu jezika, tako da se ni sam Demiri koji dolazi ispred Vakat koalicije ne poštuje svoj maternji jezik.

Detalje ovog konkursa možete pronaći OVDJE ali samo na albanskom jeziku:

Go to TOP