Abdidžiku sa planom za prevazilaženje krize?

Predsedavajući opozicionog LDK-a druge opozicione partije po broju članova Skupštine Kosova Ljumir Abdidžiku tvrdi da put kojim ide Kosovo na čelu sa njegovim bivšim šefom Vlade nije evropski put prenosi Kosova.info

On je otkrio izvor problema u glavnom gradu susedne Albanije, “moćnu medijsku grupu” koja takođe pomaže Kurtiju na uništenju Kosova. A Srbija pobeđuje?

„Albin Kurti ne može od Kosova napraviti evropsku državu. On, njegova ideološka grupa iz Tirane, plaćeni analitičari i moćni mediji su na svojoj krajnjoj misiji konačnog kraha države. Sinhronizirano, prvi nas ruše, drugi čine da ovo ludilo izgleda lijepo. Istina je tužna.

Kosovo nikada nije bilo lošije na međunarodnom planu nego danas.

Srbija nikada nije imala veću međunarodnu podršku nego danas.

Oni(Srbija) pobeđuju. Gubimo.

Njihov cilj teritorijalne autonomije na Kosovu(koji je zapravo potpisao njegov bivši stranački lider Isa Musafa koga je on nasledio) se uobličava pošto smo mi zadovoljni svojim pravom pred licem celog sveta”, napisao je on.

Iz tog razloga, Abdidžiku narednih dana kaže da će tražiti jedinstven front na čijem čelu verovatno treba biti ova partija, i da će organizovati sastanke sa članovima civilnog društva, akademske zajednice i drugima kako bi zemlji dali “budućnost drugačiju od one koja se danas nazire”.

Zanemarujući potrebu za refleksijom poslednje 24 godine od završetka rata, ili od devedestih prošlog veka i raznoraznih javnih afera od onih sa fondovima, vizama….

„Kosovo ima novi put. Onaj koji naše društvo, sadašnje i buduće generacije šalje ka evroatlantskoj porodici. Onaj koji pobeđuje Srbiju na domaćem i međunarodnom planu bez razlike.

Na ovom putu nema Aljbina Kurtija. Moramo ići ovim putem. Potrebna nam je svačija pomoć na ovom putu. Od onih koji vjeruju u Republiku, u euroatlantski put i u osnovne temelje ovog društva. Zato ću tokom narednih dana pozvati aktere civilnog društva, akademsku zajednicu, privatni sektor, iseljenike, medije i lidere javnog mnjenja, političke partije, Albance iz regiona i prijatelje Kosova širom sveta da grade pravi put.

I takođe ću predstaviti plan LDK za prevazilaženje izolacije krize. Na ovim sastancima tražiću podršku za izgradnju kritične mase alternativnih glasova koje zapadni svijet sada treba da čuje od nas. Naša zemlja ima drugačiju budućnost od one koja nam se danas predviđa. Kosovo može bolje. Kosovo zaslužuje više”. zaključio je Abdidžiku.

Go to TOP