Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Završen Vučićev ‘reality’: Ostalo je smeće i raspala slika lidera

Skup kojeg je Aleksandar Vučić organizovao u Beogradu je završio.

Vučićevi tabloidi pišu da se skupilo 200.000 ljudi, ali je brojka nesumnjivo mnogo manja.

Autobusi iz cijele Srbije stizali su od jutros u Beograd iz svih krajeva zemlje, ali i sa Kosova i iz RS.

Nakon što je Vučić završio govor, ljudi su se razbježali u nekoliko minuta, a iza njih je ostala tek hrpa smeća.

– Vučić je optužio opoziciione političare da su iskoristili pokolje kako bi pokrenuli proteste.

“Pozivam i te političare, o kojima mislim sve najgore, pozivam ih na razgovor, dijalog. Moja vrata su otvorena za sve njih. Nisu autoputovi mjesta gdje se problemi rješavaju. Mi njih ne mrzimo, čak ni njih. A narod koji je tamo okupljen volimo. Ukinuli smo realityje. Ali oni na svojim televizijama to neće ukinuti. Onda vidite svo licemjerje. Oni cijelo vrijeme imaju samo jednu želju, kako da mene sruše”, rekao je Vučić.

Potpredsjednik Narodne stranke Borislav Novaković smatra da Vučić ovim mitingom “ne samo da ne smiruje emocije, nego raspaljuje strasti, pored svega kod svojih pristalica”.

„Vučić je na velika vrata unio mržnju u politički život Srbije. On je reprezent konfliktne i nasilne političke kulture koja podrazumjeva uvrede, omalovažavanje, potcjenjivanje i nipodaštavanje svih koji misle drugačije. Na svaku kritiku reaguje fiziološki, cinelim bićem, jasno dajući do znanja da prezire i mrzi oponente, novinare i sve građane koji ne dijele njegove političke stavove“, kaže Novaković.

On smatra da je navodni “narodni” skup zapravo Vučićev pokušaj da poništi “novu političku realnost koja je stvorena u danima iza nas”, prenosi Nova.

„Slika Vučića kao suverenog gospodara koji zna svaki detalj političkog života i sigurnom rukom upravlja državom raspala se u paramparčad. Ništa on više ne kontroliše. On ne ume da vlada ni svojim emocijama, a kamoli državom“, kaže Novaković, dodajući da “stara slika svemoćnog i sveprisutnog Vučića više ne postoji ni u forenzičkim tragovima”, dodaje Novaković.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da je Vučićev kontramiting još jedan rijaliti za narod.

„Kontramiting je naprednjački kulturni model koji se nalazi u rijaliti kulturi. Njemu odgovara zatupjela, neobrazovana i nasilna Srbija, a ne demokratska, proevropska Srbija u kojoj vladaju sloboda medija i demokratija“, kaže Kostreš.

Go to TOP