Zastrašujući video: Turisti pukla sajla prilikom ‘bungee’ skoka na Tajlandu

Neki ljubitelji adrenalina opisuju ‘bungee jumping’ kao iskustvo blisko smrti, ali malo ih je bilo tako blizu kao jedan čovjek koji je uspio preživjeti pucanje sajle na Tajlandu.

Snimka zastrašujućeg iskušenja postala je viralna nakon što je 39-godišnji turist iz Hong Konga izašao u javnost sa svojom pričom.

Turist, koji je tražio da koristi samo svoje ime Mike kako bi izbjegao internetsko uznemiravanje, skočio je s podija visokog 10 spratova u gradu Pattaya dok je bio na odmoru u januaru ove godine.

Srećom, skok je izveden preko vodene površine. Uže na bungeeju je puklo nekoliko milisekundi prije nego što se Mike približio dnu svog skoka, bacivši ga u vodu ispod.

“Sletio sam na lijevu stranu pa su ozljede na toj strani bile ozbiljnije”, rekao je Mike za CNN, prepričavajući kako je ostao prekriven modricama. “Bilo je kao da me neko upravo jako pretukao.”

Njegovom poniranju svjedočili su prijatelji koji su bili s njim u Changthai Thappraya Safari and Adventure Parku.

Smješten na sjeverozapadu Pattaye, zabavni park nudi aktivnosti u rasponu od ziplinea do streljane.

Mike je rekao da je isprva otišao u park isprobati streljanu, ali je skupio hrabrosti za bungee jumping nakon što su ga njegovi prijatelji izazvali.

“Bilo je jako visoko pa sam zatvorio oči. Planirao sam ponovno otvoriti oči kad odskočim. Shvatio sam da je sajla pukla kad sam otvorio oči i bio sam okružen vodom”, prepirčao je ovaj turist.

Uspio je ponovno izroniti i plivati uprkos tome što su mu stopala bila povezana donjom polovicom puknutog užeta.

“Ako osoba ne zna plivati, u velikoj je nevolji”, upozorio je.

Mike je također rekao da mu je park nadoknadio troškove skoka i platio rendgenske i ultrazvučne pretrage na Tajlandu.

Nithit Intim, osnivač parka, potvrdio je da se nesreća dogodila i rekao da je to prvi put da je vidio puknuće užeta.

“Nakon što je sajla pukla, naše osoblje ga je odmah izvuklo iz vode i pitalo ga je li dobro. Rekao je da se osjeća izudarano pa smo ga odvezli u bolnicu”, rekao je za CNN.

Intim je rekao da je Mike potpisao odricanje od odgovornosti prije skoka. Poslao je i fotografiju, kako je rekao, potpisanog odricanja, kao i kopije medicinskih računa u Tajlandu.

“Naše osoblje je objasnilo da će naša firma nadoknaditi medicinske račune ako se dogodi bilo kakva nesreća ili nesreća. Ali klijent ne može zahtijevati naknadu za druge vrste troškova”, pojasnio je.

Dodao je da će park biti voljan platiti sve daljnje medicinske troškove u Hong Kongu ako se dostave računi.

Go to TOP