Vlada izdvojila čak 1,7 miliona evra za 34 hiljade prehrambenih paketa porodicama u potrebi

Ministar finansija Hekuran Murati saopštio je u petak da je sa 39 organizacija koje se bave distribucijom prehrambenih paketa potpisan ugovor o podjeli 34 hiljade paketa, vrijednih 1,7 miliona eura za porodice u potrebi prenosi Kosova.info

Ministar Murati je na konferenciji za novinare rekao da je ova odluka donesena u okviru mjere 3.4 za podršku porodicama.

“Danas smo u toku dana potpisali ugovore sa 39 organizacija čija je djelatnost podjela prehrambenih paketa. To je bila mjera 3,4 za koju smo se najavili i ovih 39 organizacija se kvalifikovalo, gdje ću ukupno podijeliti 34.000 paketa hrane u vrijednosti od 1,7 miliona eura”, rekao je.

Podrška će biti: paketi hrane od 50 evra po porodici, dok će najmanje 70% vrijednosti paketa biti sa domaćim proizvodima.

Spomenuo je i raspodjelu dodatnih 100 eura za oko 280 hiljada penzionera, udvostručenje socijalne šeme za 26 hiljada porodica, kao i izvršenje dodatnih 100 eura za plate u javnom sektoru, za oko 80 hiljada javnih funkcionera.

Murati je pomenuo i minimalnu platu, rekavši da će se na sjednici 5. maja glasati o Zakonu o izmjenama i dopunama zakona koji omogućavaju povećanje minimalne zarade.

„Minimalna plata, koja je sada Zakon o izmenama i dopunama zakona koji omogućavaju povećanje minimalne zarade je u Skupštini na izmenu, na sednici 5. maja se očekuje da bude stavljena na glasanje na plenarnoj sednici i da se plate ostave. za privatni sektor i javna preduzeća “koji ne primaju platu iz budžeta”, rekao je. /Kosova.info.

Go to TOP