Uhapšeno troje Srba zbog kupovine amblema i uniformi OVK u Prištini, da li se sprema Panda 2?

Izvor: KosovaPress

Kosovska policija je u večernjim satima uhapsila trojicu srbijanskih državljana D.Dolašević, V.Janković i D.Dolašević, koji su kupili ambleme OVK-a u jednoj od prodavnica u Prištini (poznata redakciji) i planirali da kupe neke uniforme u drugom lokalu u Prištini. Izvori u institucijama bezbjednosti su izjavili da je pored toga kod pritvorenika pronađena i znatna količina novca. Isti izvori navode da su Srbi nedavno pripremili plan da naprave video-snimke kao da su neki vojnici obučeni u uniforme OVK spremni da zauzmu sever Kosova.

Prema ovim izvorima, Srbija ovom taktikom planira da da povod međunarodnim institucijama da vojno intervenišu, tobože da bi zaštitile kosovske Srbe građane Republike Kosovo.

Pre nekoliko dana u lokalnim medijima je objavljeno da su Srbi u jednom prištinskom lokalu kupili vojne uniforme i pribor. Nije poznato da li se radilo o istom lokalu ili bilo kom drugom.

Podsetimo, Srbi su majstori za insceniranje ovakvih situacija, kao što je poznati slučaj „Panda“, gde je Vlada Miloševića decembra 1998. godine ubila sopstvenu omladinu u pećkom baru „Panda“, okrivljujući Albance. Napadači su tokom čina napada nosili uniforme sa amblemima OVK, a isti napad je nosila i OVK da bi je označila kao terorističku organizaciju.

Go to TOP