Uhapšen srbijanski novinar zbog lutke ‘obješenog Vučića’. Dobit će 30 dana zatvora!?

Boško Savković, srbijanski pisac i novinar, uhapšen je u svom stanu, pod sumnjom da je nosio transparent na kom je bila lutka „obješenog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Kako je za Danas rekla Boškova kćerka, Emilija, četvorica muškaraca pojavila su se kod njih na vratima bez ikakvog naloga za privođenje. Kaže da se nisu legitimisala.

Priveden je na informativni razgovor oko lutke koja se pojavila na njihovom transparentu koji su nosili na protestu „Srbija protiv nasilja“.

“Nas 15 se skupilo kod spomenika (Trg Nikole Pašića). Transparent je sve vrijeme bio tu i na slikama se pojavila i neka lutka. Čekamo šta će biti. Riječ je o lutki koju premijerka Srbije kači na tviter nalog. Transparent je i dalje kod nas, gledamo u njega. Inspektori koji su došli su ga vidjeli. Ali sa lutkom nemamo veze“, kaže Emilija dodavši da je samo njihova grupa koja je krenula od Trga Nikole Pašića brojala 17 – 18 ljudi, rekla je kćerka uhapšenog novinara.

Ona napominje da je njen otac, Boško Savković, osnivač satiričnog lista „Naša krmača“, simbola borbe za slobodu novinarstva, kog su Vučićevi ljudi tukli po ulicama.

Bošku Savkoviću, prema posljednjim nezvaničnim informacija, sutra će biti donijeta presuda kojom se osuđuje na 30 dana zatvora zbog ugrožavanja nacionalnog poretka na protestu „Srbija protiv nasilja”.

Go to TOP