Uhapšen silovatelj pasa iz Zagreba

Zagrepčanin Ivor Ivanišević (47), u odsutnosti osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja psa nedavno je uhapšen, …

… a prema neslužbenim podacima nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji.


Bjegunac s tjeralice, u vrijeme zločina zaposlen u Europskom parlamentu, uhićen je prije nekoliko dana u Njemačkoj, prenijela je Hina.

Ivanišević je u rujnu 2021. na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u odsutnosti nepravomoćno osuđen na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjena nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti.

Sutkinja Jasna Zoretić Rendulić osudila ga je na kaznu zatvora propisanu za ubijanje ili mučenje životinja zbog dugog perioda u kojem su se zlostavljanja događala od 2009. do 2015. ali i načina počinjenja nedjela, dok je kao olakotnu okolnost našla samo dosadašnju neosuđivanost.

Presudu Općinskog kaznenog suda, pozdravila je udruga Prijatelji životinja, navodeći da je sutkinja spasila pravdu i ugled Hrvatske jer je spriječila da slučaj zbog legalne opstrukcije obrane ode u zastaru.

Go to TOP