Uhapšen iseljenik osumnjičen da je silovao suprugu u Sloveniji, i pobjegao na Kosovo

Tužilaštvo u Celju u Sloveniji zatražilo je pravnu pomoć od Ministarstva pravde Kosova u vezi sa slučajem Kosovara, protiv koga je tamo pokrenuta istraga, ali je on pobegao na Kosovo. Osumnjičeni je identifikovan i uhapšen, a sada je u policijskom pritvoru, prenosi kosova.info

Izvori u Tužilaštvu javili su da se radi o L.K., koji se sumnjiči da je počinio krivična djela “silovanje” i “nasilje u porodici”, gdje je žrtva njegova supruga.

Osumnjičeni je prošle godine počinio ova dva krivična djela za koja su nadležni u Sloveniji podnijeli krivičnu prijavu. Međutim, nakon što je slučaj prijavljen, osumnjičeni je odlučio da pobegne iz Slovenije, nadajući se da bi se mogao “sakriti” na Kosovu.

Prema prvim informacijama, tamošnjem tužilaštvu je saopšteno da se osumnjičeni nalazi na Kosovu, uputili su zahtjev Ministarstvu pravde za pomoć u ovom slučaju.

Policija je po prijemu zahtjeva uspjela identifikovati i uhapsiti osumnjičenog, koji je potom sproveden u policijsku stanicu na razgovor.

Nakon okončanja policijskog postupka, Državni tužilac je odredio mjeru policijskog zadržavanja, dok će ostale radnje biti preduzete u zakonskom roku.

Go to TOP