Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

U Švicarskoj zamrznuta ruska imovina vrijedna oko 15 milijardi KM

Rusku finansijsku imovinu u vrijednosti od 7,5 milijardi švicarskih franaka (7,9 milijardi dolara) Švicarska je zamrznula do 25. novembra, saopćile su vlasti u danas.

Prema podacima Državnog sekretarijata za ekonomske poslove (SECO), u šest švicarskih kantona blokirano je i 15 nekretnina “koje drže sankcionisana fizička lica, kompanije i entiteti”.

Boravišna dozvola
U julu je bilo blokirano 7,09 milijardi dolara.

Iz SECO-a je saopćeno da su do 3. juna obavješteni o sankcionisanoj ili nesankcionisanoj imovini u vlasništvu Rusije u Švicarskoj u vrijednosti od 46,1 milijardu švicarskih franaka (48,8 milijardi dolara).

Pojašnjeno je da su Rusi koji imaju državljanstvo ili boravišnu dozvolu za Švicarsku ili državu Evropskog ekonomskog prostora “oslobođeni od zabrane deponovanja novih sredstava, kao i od obaveze prijavljivanja”.

Nivo prijavljenih depozita
Od prijavljivanja su izuzeti i depoziti manji od 100.000 švicarskih franaka (oko 105.800 dolara).

“Nivo prijavljenih depozita, koji premašuje 46,1 milijardu CHF, zato se ne može izjednačiti sa ukupnim iznosom sredstava ruskog porijekla koja se drže u Švicarskoj”, navodi se u saopćenju SECO-a.

Go to TOP