U saobraćajnim nesrećama povređen osmogodišnji dječak u Prizrenu i troje maloljetnika u Mitrovici

Veliki broj saobraćajnih nesreća i dalje zabrinjava. Svakodnevno se prijavljuju brojne saobraćajne nesreće, a najčešće su uzrokovane nepažnjom vozača u toku vožnje, čime su dovedeni u opasnost svoje živote i živote ostalih učesnika u saobraćaju, prenosi Kosova.info.

Jedna saobraćajna nesreća dogodila se na regionalnom putu Bajgore – Mitrovica, nakon što je automobil kojim je upravljao maloljetnik naleteo na električni stub. Sumnja se da je do ovoga došlo zbog neprilagođenosti brzine uslovima na putu. U nesreći su povrijeđena tri maloljetnika koji su prevezeni u bolnicu.

Dijete od 8 godina takođe je učestvovalo u nesreći u selu Biluše u Prizrenu. Naime dijete je bilo na biciklu, vozilo ga neprimjerenom brzinom i zabilo se u kamionet. Usljed toga, maloljetnik je zadobio tjelesne povrede i hitno je prebačen u bolnicu.

Materijalna šteta pričinjena je i na vozilu kosovske policije u selu Vrelo u Istoku. Policijski službenik je izazvao nesreću, nakon što je krenuo unazad, udario je u električni stub. Policajac nije povrijeđen.

Podsjećamo, kontinuirano se poziva na oprez u saobraćaju, jer ne prestaju slučajevi nezgoda sa poginulim licima, a uzroci su najčešće nepridržavanje propisa.

Go to TOP