Tinejdžerke natope tampon alkoholom, pa ga stave u spolovilo! Opasan i bizaran izazov sa TikToka u Srbiji

Bizaran i opasan izazov sa TikToka, koji se raširio u Hrvatskoj, stigao je i u Srbiju – tinejdžerke natope tampon votkom i potom ga stave u vaginu i na taj način se “opijaju”. Dr Saša Milićević, pedijatar, kaže da je već imao nekoliko maloletnih pacijentkinja koje su to probale.

  • I nisu jedine. Objasnile su mi kako ide taj nazovi izazov, dve-tri devojčice sednu u kafić, naruče votku, potom tampon stave u čašu s votkom. Onda odu u WC i taj tampon stave vaginalno, onda se ta votka resorbuje. I kažu kao “što je super osećaj”, a ono što je njima važno ne oseća im se alkohol iz usta – ispričao je dr Milićević .

Međutim, on dodaje i da ovo na na tinejdžerke više deluje psihološki nego što je realno da se na taj način mogu da se opiju.

Kako je ispričao, to bi morala da bude velika količina alkohola da bi se na taj način napile, “više je tu prisutan neki psihološki momenat”.

  • Devojčice koje su ovo probale imale su peckanje u predelu vagine, svrab i neprijatan osećaj. Kod mene su došle jer me znaju dugo, a plaše se da idu kod ginekologa. Ja sam ih izgrdio i rekao sam im da moraju ići kod ginekologa. Njih je sramota da idu kod ginekologa, što je strašno! Mora mnogo da se vodi računa o tome šta deca rade, to je društveni problem – naglasio je dr Milićević.

Ne mogu ovako da se napiju, ali to uništava vaginalnu floru

Ginekolog dr Zoran Savić rekao je za Kurir da se devojčice ne mogu napiti na ovaj način, ali da alkohol uništava vaginalnu floru, koja štiti od nastanka patoloških stanja i infekcije.

– Ako taj alkohol ubije te normalne bacile, onda može doći do razvijanja drugih, patogenih mikroorganizama i nastanka infekcije. Može da se javi niz simptoma koje alkohol prouzrokuje – bol, iritacija, peckanje, promena boje kože vulve i sluzokože vagine, mogu nastati i opekotine. Što je veća koncentracija alkohola, to je veća mogućnost oštećenja vaginalne sluzokože – ispričao je dr Savić, a prenosi Kurir.

I ginekolog dr Vanja Milošević napominje da “manipulacija bilo koje vrste može da ošteti himen kod nevinih devojčica”.

“To pogubno utiče i na reproduktivno zdravlje”

– Mogu se javiti i infekcije, bilo šta što narušava integritet vagine može da izazove upalni proces, infekcije, pojačan sekret… To pogubno utiče na reproduktivno zdravlje. Te devijacije su poprimile ozbiljne razmere i to verovatno nije usamljen slučaj, zato stalno pričam da treba da se uvede zdravstveno vaspitanje u osnovne i srednje škole i da s decom pričaju stručnjaci i lekari, koji će im dati informacije iz prve ruke. To što smo dopustili da decu vaspitava Tiktok je pogubno! – kaže dr Milošević za Kurir.

Prema rečima dr Savića, česta upotreba može dovesti do težih poremećaja.

– To što rade nikako se ne preporučuje! Na našim prostorima se izbegavaju stomatolog i ginekolog, a prevencija je ključ. Možda nam nedostaje i jedan predmet u školama kako bi se deca od ranijeg uzrasta edukovala o važnosti prevencije – zaključuje dr Savić.

Go to TOP