Švicarska: 30 godišnji kosovar stradao u saobraćajki

Mladi kosovski Albanac Jetmir Morina (stomatolog) koji je živeo sa porodicom inače poreklom iz Topanice, Kamenice stradao je u saobraćajki. A razlog je upravo da je pokušavajući da pomogne bratu koji je učestvovao u jednoj drugoj saobraćajki u srijedu uveče na putu prema Cirihu.

Nezgoda se dogodila kod Vinterburga(Winterthuru), kada on sada pokojni Jetmir nazvao svoju majku i rekao da hoće pomoći bratu Besartu koji ga je nazvao nakon udesa u kojem se zadesio.

Jetonov pokušaj pomoći svom bratu završava se kobno. Jer ga je tom kretanja na autoputu udario automobil nakon čega je izgubio kontrolu i preskočio ogradu a nakon toga ga je udario drugi automobil.

Žrtva je odmah poslata u bolnicu ali bilo je prekasno za bilo kakvu pomoć.

Besart je pod utiskom nakon što su ga obavjestili o stradanju brata: „Zvonio mi je telefon. Bio sam u šoku, jednostavno nisam želio da vjerujem u to”, rekao je.

“Uvek se trudio da svima pomogne”

Ali ubrzo je shvatio da mora ostati miran. „Morao sam da saopštim roditeljima tužnu vest. Ona i Jetmir su bili veoma bliske.”

Porodica sada čeka vraćanje tijela sina na Kosovo. „Jetmir je sahranjen ovde u selu Topanica na Kosovu“. Svog brata, koji je najmlađi od troje djece, može opisati u nekoliko riječi: „Bio je najbolji, najljubazniji i najkorisnija osoba koju sam ikada poznavao. Vrhunski primjer u krugu naših poznanika. Takođe je bio odličan brat i voljeni muž i otac. “Imao je tri ćerke: pet, tri i jednu godinu.”

Jetmir je bio pobožni musliman i postio Ramazan, kaže brat, koji radi kao Imam.

Jetmir Morina je pohađao srednju medresu na Kosovu, a zatim je studirao stomatologiju.

Prije otprilike šest godina preselio se u Švicarsku zbog ljubavi. „Nažalost, on još nije mogao da radi kao stomatolog u Švajcarskoj. Ali on je bio u procesu pokretanja svega kako bi za nekoliko godina mogao obaviti ovaj posao u Švicarskoj. Ali Bog je imao druge planove za njega“, kaže njegov brat.

Go to TOP