Svečlja: Partneri nas nisu kritikovali zbog akcija na sjeveru, izrazili su zabrinutost

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja odgovorio je na kritike Stejt departmenta i zemalja QUINT, koje izražavaju ogorčenje djelovanjem kosovske policije na sjeveru zemlje, prenosi Kosova.info.

Svečlja je u izjavi za EO, nesuglasice međunarodnih partnera oko postupanja u sjevernim opštinama nazvao internim, a ne kritikom.

“Nema kritika, postoje zabrinutosti koje s vrijemena na vrijeme pokazuju. Blisko sarađujemo sa svima, razumijemo njihovu zabrinutost, ali i Vlada Republike Kosovo ima obavezu prema sadašnjim generacijama, ali i prema budućim generacijama da jednom zauvjek stabilizuje situaciju tamo zauvjek i vladavinu prava “, rekao je Svečlja.

Ministar unutrašnjih poslova kaže da se u tom dijelu radi na uspostavljanju mira, reda i zakona.

„Tamo je mirno, situacija je krhka, ali Kosovska policija je izuzetno dobra u upravljanju i suočavanju sa svim izazovima“, rekao je Svečlja.

Svečlja je pohvalio agencije za provođenje zakona za upravljanje situacijom u sjevernim opštinama.

„Sa iskustvom stečenim angažovanim kapacitetima pre svega uz neuporedivu volju svakog pripadnika Kosovske policije, svaki budući izazov biće vođen na najbolji mogući način. Tamošnja policija osigurava red i zakon da služi građanima“, rekao je ministar.

Kritike međunarodnog faktora usljedile su nakon akcije kosovske policije na sjeveru zemlje gdje je zatvoreno nekoliko filijala Banke Srbije koje su poslovale ilegalno u četiri opštine na sjeveru Kosova.

Go to TOP